Deborah Nyst is een jonge, beeldend kunstenares die steevast haar plaats in ons cultureel landschap verovert. Met intieme sfeerbeelden en hoogstpersoonlijke portretten verkent ze de essentie van ons mens-zijn, de verborgen kracht van intimiteit en de moed die schuilt in kwetsbaarheid. Haar tekeningen, aquarellen en oliedoeken, autonoom of in opdracht, getuigen van een diep engagement dat zich uit in haar artistieke taal.

Deborah laat zich inspireren door snapshots en kleine taferelen om een ‘privaat’ archief op te stellen dat ons laat binnenkijken in de huiskamers van onbekenden. Haar tweedimensionale inkijkdozen overstijgen de vergankelijkheid van het individu en de vluchtigheid van het moment, terwijl haar verpersoonlijkte staatsportretten invloedrijke machtsfiguren net van hun sokkel haalt. Met een beheersing van haar vak die herinnert aan 19de-eeuwse meesters gaat ze een eeuwige dialoog aan met haar medium en speelt ze eindeloos met compositie, kleur, contrast en details, op zoek naar de verscholen essentie van het beeld.

Haar benadering breekt met de postmoderne verzetsattituden en met de hedendaagse, alomtegenwoordige schokmentaliteit. Ze neemt daarentegen de toeschouwer mee op een tijdloze reis inwaarts, naar een betekenisvolle herontdekking van verbondenheid. Haar kritiek ligt net in het blootleggen, erkennen en koesteren van onze geborgenheid.

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
  • Instagram Clean