Stefan Beyst doceerde van 1968 tot 1994 kunstfilosofie en moderne kunst aan wat nu de Mad-Faculty in Hasselt is. Hij publiceerde al reeds 3 boeken en vanaf 2006 wijdt hij zich ook aan het maken van digitale beelden. 

 

Voor dit project brengt Stefan Beyst op 19 mei volgende lezing:

 

'150 jaar metamorfosen van het niet-bewegende beeld over grensverlegging, grensoverschrijding - en wat onverbeeld bleef’. 

 

De merkwaardige geschiedenis van de schilderkunst gedurende de laatste 150 jaar is een gevolg van de automatisering van de beeldproductie in de fotografie, en de ontwikkeling van het bewegende beeld in de film. De schilders reageerden daarop door grensverlegging - in beeld brengen van nieuwe werelden met nieuwe wijzen van weergeven - maar ook door grensoverschrijdingen: vervangen van beeld door werkelijkheid, verbale of niet-verbale statements, en allerlei vormen van spel. 

 

Bij de vele pogingen om het beeld in ere te herstellen herleiden velen het beeld tot geschilderde fotografie of tot een herbeleven van oude stijlen. Stefan Beyst zal trachten aan te geven welke andere wegen kunnen worden bewandeld om het beeld in ere te herstellen.

INSCHRIJVEN

TERUG

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
  • Instagram Clean